x

Suomalaiset jääkiekkokaukaloiden valmistajat Vepe ja ICEPRO yhdistyvät – jääkiekkotuotteet ja –palvelut jatkossa kattavasti yhdestä paikasta

Suurin eurooppalainen jääkiekkokaukaloiden valmistaja Vepe-Icepro muodostuu 1.6.2023, kun Vepe Oy Peltosen urheilu- ja liikuntapaikkarakentamisen liiketoiminta siirtyy liiketoimintasiirtona ICEPRO Oy:öön. Vastineeksi Vepe Oy Peltonen saa osake-enemmistön ICEPRO Oy:n osakekannasta, jonka myötä yhdistyneestä Vepe-Iceprosta muodostuu Vepe Oy Peltosen tytäryhtiö. 

Yhdistyvillä yrityksillä on vuosikymmenten mittainen kokemus jääkiekkokaukaloiden valmistuksesta ja toimituksesta. Vepellä kaukaloita on valmistettu vuodesta 1976. Yhteensä yritykset ovat toimittaneet yli 4 000 kaukaloa 32 eri maahan. 
Vepe-Icepron aiemmasta kokemuksesta löytyvät monien kuntien ja kaupunkien jääkenttien lisäksi muun muassa 

  • PyeongChangin 2018 sekä Pekingin 2022 olympialaisten jäälajien areenat, 
  • viimeisimpien MM-kisojen pelikentät Riikassa 2021 ja Tampereella 2022. 
  • maailman ensimmäinen, viimeisintä teknologiaa hyödyntävä LED-kaukalo Tampereella 2021, 
  • Euroopan ensimmäinen, Globeniin, Tukholmaan toimitettu joustokaukalo 2011. 

“Kahden vahvan toimijan yhdistyminen noudattaa kasvustrategiaamme luoda toimialan johtava yritys. Olemme ICEPROn kanssa toimineet pääsääntöisesti eri markkinoilla ja hieman eri segmenteissä, joten yhdistymisen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä laajemmin ja paremmin eri puolilla maailmaa ulkokaukaloista suuriin areenoihin. Yhdessä meillä on paljon annettavaa sekä hyvät mahdollisuudet menestyä myös Pohjois-Amerikan markkinoilla,” toteaa Vepen toimitusjohtaja Jarmo Poukkula

”Yhdistymisneuvottelujen alusta asti päämääränä on ollut se, että yhteisellä kokemuksella ja osaamisella rakennamme toimialalle selkeän suunnannäyttäjän, alallaan maailman parhaan toimijan. Tämän tiedostaminen on buustannut yhteistä tulevaisuuden suunnitteluamme, synergioiden hyödyntämistä ja ennen kaikkea sitä, miten voimme jatkossa tuottaa entistä suurempaa lisäarvoa asiakkaillemme.” kertoo Lasse Pylväs, ICEPRO:n ja 1.6.2023 alkaen Vepe-Icepron toimitusjohtaja. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi tulee SM-Liigan entinen toimitusjohtaja Riku Kallioniemi. 

Innovatiivisuus, omavarainen suunnittelu ja tuotanto ovat olleet Vepelle ja ICEPRO:lle yhteisiä nimittäjiä jo aiemmin. Toiminnan edelläkävijyyttä kuvaa yrityksen Premium -tuote, NextGen 360° LED-kaukalo. Uusinta teknologiaa hyödyntävä kaukalomalli tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin katsojakokemuksen tuottamiseen kuin seurojen ansaintamalliin. 

Vepe-Icepro on johtava jääkenttien varustaja harjoitushalleista maailmanluokan areenoihin. Yritys palvelee kattavalla tuotevalikoimallaan ja jälleenmyyjäverkostollaan kaikenkokoisia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Tuotevalikoimaan lukeutuvat kiekkokaukaloiden lisäksi muun muassa katsomo- ja pukukoppivarusteet, kenttätarvikkeet, peli- ja taitoharjoittelutuotteet sekä varastointi-, huolto- ja korjaustarvikkeet. 

Vepe-Icepron toiminta- ja tuotantopaikat säilyvät ennallaan aiempien sijaintien mukaisesti Tuusulassa ja Oulaisissa työllistäen lähes 50 henkilöä. Vepen muut liiketoiminnot, rakentaminen ja aluesuojaaminen, jatkavat Vepe Oy Peltosena aiempaan tapaan. 

 

Lisätietoja:  

Jarmo Poukkula 
toimitusjohtaja, Vepe Oy Peltonen 
jarmo.poukkula@vepe.fi 
040 663 6815 

 
Lasse Pylväs 
toimitusjohtaja, ICEPRO Oy  
lasse.pylvas@icepro.fi 
040 5832 501