x

Historia

TÄSTÄ KAIKKI ALKOI

Vuonna 1934 Viljo Peltonen perusti metallialan yrityksen Helsinkiin, Hakaniemen rantaan. Omien tuotteiden, esim. aluslevyjen ja ikkunan salparautojen lisäksi valmistettiin erilaisia koneita toisille yrityksille.
Suunnitelmat syntyivät päässä ja piirustukset, sen ajan mukaisesti, tupakka-askin kannessa. Uusia artikkeleita kehittyi jatkuvasti. Tuotevalikoimaa oli koko ihmiselämän mitalta - hetekan pohjakoukuista aina ruumisarkun osiin.

Pikkuhiljaa toiminta laajentui ja yritys muutti ensin Malmille josta vähän myöhemmin vielä isompiin tiloihin Lentokentän kupeeseen, Vantaalle .

Vuonna 1968 Viljo Peltosen kuoleman jälkeen hänen poikansa Kari ja Jouni Peltonen jatkoivat yrityksen eteenpäin viemistä. Rohkeasti tehtiin suuriakin muutoksia sekä kehitettiin aivan uusia tuotteita. Tuotevalikoima ja tuotanto kasvoivatkin voimakkaasti 1970-luvulla.

Tuotantoon tulivat mukaan monet rakennustyömaalla tarvittavat tuotteet. Vepen periaatteena on aina ollut tehdä tiivistä yhteistyötä rakentajien kanssa kehittääkseen tuotteita joita juuri he tarvitsevat. 1970- luvulla Vepe valmisti myös ensimmäiset teräsrunkoiset jääkiekkoradat.

Taas tarvittiin lisää toimitilaa ja vuonna 1982 yritys muutti Hyrylään. Vuonna 1987 Jouni Peltonen kuoli, vakavan sairauden murtamana, ja yrityksen omistus ja vastuu kehittämisestä jäi Karin harteille.

Tänä päivänä työturvallisuus ja tehokkuus ovat avainsanoja tuotekehityksessämme. Hyvä yhteistyö rakentajien kanssa on meille erittäin tärkeää. Rakennustyömaalla Vepe tunnetaan mm. suojakaiteista ja turva-askelmista.

Olemme myös entistä suuremmalla panostuksella keskittyneet palvelemaan eri liikuntamuotojen harrastajia. Periaatteenamme on myös toimia yhteistyössä eri lajiliittojen, kuntien ja kaupunkien kanssa. Vepen jääkiekkoratoja on Suomen lisäksi toimitettu myös muualle Eurooppaan, Venäjälle ja Kiinaan.

Vuonna 1989 Kari Peltonen valittiin vuoden yrittäjäksi ja vuonna 2002 Vepe valittiin vuoden yritykseksi Tuusulassa.

Vepelle ominaista on jatkuva tuotteiden kehittäminen ja uuden etsiminen.

Vepe Oy:n pitkäaikainen omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Kari Peltonen luopui keväällä 2014 yhtiön koko osakekannasta sukupolvenvaihdoksella ja yrityskaupalla. Uudet omistajat ovat Kari Peltosen tyttäret Heli Tenhunen ja Mari Terkomaa sekä tehdyn kaupan myötä Raija Karmala, Kaj Peltonen ja Antti Terkomaa. Yhtiön suurin osakkeen omistaja ja uusi hallituksen puheenjohtaja on toimitusjohtaja Antti Terkomaa.

Perheyrittäjyyden henki on erittäin vahva ja antaa perusvireen yrityksen koko toiminnalle.