x

Jääkiekkovaikuttaja Riku Kallioniemestä Vepe-Icepron toimitusjohtaja. Konsernin uusi operatiivinen johtaja on Lasse Pylväs.

Vepe Oy Peltonen -konserniin kuuluvan, Euroopan suurimman jääkiekkokaukaloiden valmistajan, Vepe-Icepron johdossa tapahtuu muutoksia, kun yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riku Kallioniemi aloittaa yhtiön toimitusjohtajana 15.1.2024. Niin jääkiekon kuin liike-elämän puolella meritoitunut Kallioniemi on pitkän linjan yrittäjä ja johtaja, joka on toiminut muun muassa Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtajana.

”Lähden ilolla jalostamaan tätä yritystarinaa eteenpäin. Hallituksen ja operatiivisen johdon yhteistyö on sujunut hyvin ja liityn innoissani tähän tiimiin. Merkityksellistä on se, että Vepe-Icepro on vahvasti kansainvälinen alansa menestyjä, mutta kuitenkin suomalainen, kotimaisella osaamisella ponnistava yritys. On helppo kiinnittyä Vepe-Icepron tulevaisuuden tavoitteisiin, joissa yhdistyvät kunnianhimo ja maailman luokan tekeminen”, toteaa Riku Kallioniemi.
 

Uuden toimitusjohtajan myötä Vepe-Icepron nykyinen toimitusjohtaja Lasse Pylväs siirtyy koko konsernin operatiiviseksi johtajaksi ja on uuden roolinsa myötä vahvasti mukana myös Vepe-Icepron kasvua rakentamassa. Pylväällä on urallaan merkittävää kokemusta operatiivisen johtajan tehtävistä muun muassa Scanfil Oyj:stä.

”Kesällä tehty yritysjärjestely on keskeinen osa konsernin kasvustrategiaa, ja nyt tehdyt nimitykset tuovat merkittävää lisäosaamista. Lasse Pylväs on hoitanut ansiokkaasti Vepe-Icepron integraatiovaiheen ja Riku Kallioniemi on erinomainen henkilö jatkamaan yhtiön kansainvälisen kasvutarinan rakentamista.”, perustelee konsernin toimitusjohtaja Jarmo Poukkula.
 

Yrityksestä

Vepe Oy Peltonen -konsernin tytäryhtiö Vepe-Icepro Oy on maailman johtava jääkenttien varustaja harjoitushalleista maailmanluokan areenoihin. Lähes 50 vuoden kokemuksella ja alan pioneerina yrityksen päämääränä on luoda jäähalleihin parhaat olosuhteet niin pelaajien kuin katsojien parhaaksi. Vepe-Icepro on valmistanut yli 4 000 kaukaloa toimittaen 32 eri maahan. Lukuisten suomalaisten kuntien ja kaupunkien jääkenttien lisäksi Vepe-Icepro on toimittanut jääkiekkokaukaloita useisiin arvokisoihin kuten

  • PyeongChangin 2018 sekä Pekingin 2022 olympialaisten jäälajien areenat, 

  • viimeisimpien MM-kisojen pelikentät Riikassa 2021 ja Tampereella 2022. 

Tuotekehityksessä Vepe-Icepro on alan edelläkävijä, jonka suunnittelupöydältä ja tuotannosta ovat nousseet muun muassa maailman ensimmäiset, viimeisintä teknologiaa hyödyntävät LED-kaukalot.

Vepe Oy Peltonen -konsernin toimipisteet sijaitsevat Tuusulassa ja Oulaisissa. Terästuotteita on valmistettu Vepellä vuodesta 1934, ja jääkiekkokaukaloitakin vuodesta 1976 lähtien.